شهرستان نمین

معرفی شهرستان نمین

فطیر مغزدار (ishli fatir ) روستاهای پیله رود نمین -اردبیل
ساعت ۸:۳٥ ‎ق.ظ روز ٢۸ خرداد ۱۳٩٥  کلمات کلیدی:

منبع عکس کانال تلگرامی پیله رود

سولماز پورنعمت : فطیرمخصوص روستاهای شهرستان نمین  بخصوص روستاهای منطقه ی پیله رود  معمولاً در مناسبت های خاص از جمله عید فطر (صبح روز عید فطر بر سر مزار می بردند ) ، عید نوروز، به عنوان نذری در محرّم ،برای تازه عروس ها (یک روز قبل از عید فطر به همراه حلوا می بردند ).و یا زمانی که مهمان عزیزی داشتند درست می کردند . این فطیر به فطیر مغزدار (ishli fatir ) معروف است .

 طرز پخت این فطیر

آرد ،جوش شیرین یا  (آجی خمیره1) ، زرد چوبه و شیر را با هم مخلوط کرده اجازه می دادند خمیر به مدت 5یا 6ساعت جا بیفته .

مواد داخل فطیر شکر،روغن،زردچوبه وآرد .روغن را داغ کرده شکرو زردچوبه و مقداری آرد را به آن اضافه می کردند .

بعد از اینکه تنور را روشن می کردند .خمیر فطیر را به شکل دایره وار باز می کردند بعد مقداری مواد داخل فطیر را وسط خمیر  گذاشته و شروع به تزئین2 فطیر می کردند .

بعد اینکه فطیر در تنور پخته شد .مقداری خمیر اغشته به روغن را برداشته و بروی فطیر می کشیدندتا اگر فطیر سوخته یا قسمتی خاکی داشت تمیز می شد .

 

1-هر بار که خمیر درست می کردند مقدارکمی از خمیر را نگاه می داشتند و موقع خمیر درست کردن از همان خمیر به عنوان جوش شیرین استفاده می کردن

2-همانطور که در تصویر می بینید تزئین معمولا با انگشت بعدها با قاشق ، چنگال یا هر اشیاء تیزی انجام میدادند